Liikunnan edistäjät istuvat toimistossa hikunauhat päässä.

Liikkumisen edistäminen kuuluu kaikille

Tervetuloa mukaan!

Mahdollisuuksia liikkumiseen on joka päivä ja kaikkialla. Kuitenkin noin 80 prosenttia työikäisistä liikkuu terveytensä kannalta liian vähän. Potentiaalia lisätä hyvinvointia liikkumisen keinoin on runsaasti. Perinteinen valistustyö ei pure, eivätkä perinteiset liikunnan edistämisen tavat enää riitä. Tarvitaan uusia keinoja ja paljon tekijöitä. Uusi aktiivinen normaali saavutetaan yhdessä.

Buustia teidänkin tekemiseenne

Liikkumisen ja arkisen aktiivisuuden lisäämiseen voivat vaikuttaa kaikki, koska kyseessä on kulttuurinen ja rakenteellinen asia. Esimerkiksi perheen sekä läheisten ihmisten arvot vaikuttavat meidän jokaisen liikkumisvalintoihin. Se miten tärkeänä liikkumista pidetään, näkyy meille myös muussa ympäristössä, esimerkiksi lääkärin vastaanotolla ja työpaikan arjessa, puhumattakaan mediasta ja poliittisesta päätöksenteosta.

Työikäisten liikkuminen lisää heidän toiminta- ja työkykyään ja vaikuttaa edelleen siihen, miten hyvinvointimme ja taloutemme rullaavat.  Liian vähäinen liikkuminen koskettaa koko yhteiskuntaa kehdosta hautaan ja kaikkea siltä väliltä.  Myös teidän alanne ja organisaationne saa lisäpotkua siitä, että työ- ja toimintakyky paranevat.

Kun haluat olla mukana rakentamassa aktiivisempaa arkea, voit toimia näin:

  • Verkkosivujemme sisällöt ovat hyödynnettävissä vapaasti ja käytettävissä omassa työssänne.
  • Kerromme uutiskirjeissämme ja some-kanavissamme tuoreimmat kuulumiset.
  • Jaamme mielellämme käytäntöjä ja onnistumisia kaikkien hyödyksi. Voit kertoa työyhteisönne hyvän käytännön, jonka esittelemme sivuillamme sekä some-kanavissamme.
  • Voit kertoa liikuntaneuvonnan ajankohtaisen onnistumisen, jonka esittelemme sivuillamme ja somekanavissamme.
Kuvassa kolme naista kantaa miestä metsässä olevassa portaikossa.

Onko meillä yhteisiä tavoitteita?

Me olemme halukkaita

Jos teillä on saman suuntaisia tavoitteita, olkaa rohkeasti yhteydessä. Me voimme tarjota sparrausta ideoidenne ja toimintanne kehittämiseen, koulutusta ja webinaareja tai vaikka puheenvuoron tilasuuteenne/tapahtumaanne.

Verkostossa on voimaa

Liikkuva aikuinen -ohjelma uskoo yhteistyön ja verkostojen voimaan. Kun suomalaiset liikkuvat enemmän, koko yhteiskunta voi paremmin ja kaikki hyötyvät. Tehtävä on kuitenkin iso, ja tuloksia voimme saavuttaa vain yhteistyöllä.

Liikkuva aikuinen -ohjelmalla on työryhmiä ja foorumeita, joissa mietitään, kuinka liikkumista voidaan edistää eri yhteyksissä:

  • Liikkuva työelämä -työryhmän tehtävänä on miettiä, kuinka liikkuminen saadaan nykyistä tiiviimmäksi osaksi työelämää.
  • Liikuntaneuvonnan starttifoorumi on tarkoitettu neuvontaa käynnistäville kunnille.
  • Liikuntaneuvonnan kehittämisfoorumi tuo esille toimivia ja laadukkaita liikuntaneuvonnan palveluketjun ja liikuntaneuvonnan toimintatapoja kunnista.
  • Liikuntaneuvonnan asiantuntijafoorumi tekee avauksia siitä, miten liikuntaneuvonta voi linkittyä osaksi perusterveydenhuoltoa ja luo käytännön toimintatapoja liikuntaneuvontatyöhön.
  • Liikkujan Apteekki -ohjausryhmä kehittää ja koordinoi terveysliikuntaa osaksi apteekkien toimintaa.

ASIANTUNTIJAMME PALVELEVAT

Satu Kankkonen

johtava asiantuntija
050 431 0490
satu.kankkonen@jamk.fi

Vastaan Liikkuva aikuinen -kokonaisuuden johtamisesta. Olen liikkumisen edistämisen pitkän linjan asiantuntija ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin puolestapuhuja. Inspiroidun monialaisesta yhteistyöstä, laajojen kokonaisuuksien hahmottamisesta ja niiden selittämisestä. Uusien näköalojen luominen ilahduttaa aina. Golfvalmentajan ominaisuudessa ajattelen, että huomio kannattaa pitää kohteessa, johon ajattelit osua.

Likes

Likes-tulosalueen kaikkien työntekijöiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Sari Kivimäki. Sari Kivimäki.

Sari Kivimäki

kehittämispäällikkö
0400 247 444
sari.kivimaki@jamk.fi
Twitter: @sari_kivimaki

Vastaan liikuntaneuvonnan palveluketjujen kehittämisestä yhdessä laajan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen verkoston kanssa. Hyödynnän työssäni vuosien kokemusta liikuntaneuvonnan laadun kehittämisestä. Sytyn erityisesti toimistomme ja verkostomme yhteisistä ponnisteluista ja onnistumisista.

Katariina Tuunanen Katariina Tuunanen.

Katariina Tuunanen

ohjelmakoordinaattori
040 635 1026
katariina.tuunanen@jamk.fi
Twitter: @KatariinaTuu
LinkedIn: Katariina Tuunanen

Vastaan liikuntaneuvonnan palveluketjujen kehittämisestä. Työtehtäviini kuuluvat verkostotyö, koulutukset, viestintä sekä vaikutusten todentaminen. Innostun järjestelmällisen yhteistyön tuloksista.

Miia Malvela. Miia Malvela.

Miia Malvela

kehittämispäällikkö
050 443 2376
miia.malvela@jamk.fi
Twitter: @MMalvela
LinkedIn: miiamalvela 

Vastaan Liikkuva työelämä -kokonaisuudesta, jossa yhdistyvät sekä työelämän että liikunnan edistämisen tarpeet. Muotoilen liikuntaa eri tarkoituksiin ja rakennan kokonaisuuksia yhdessä toimistomme väen sekä yhteistyökumppaneidemme kanssa. Pidän iloisesta meiningistä ja kekseliäistä ratkaisuista.

Reetta Laakkonen. Reetta Laakkonen.

Reetta Laakkonen

ohjelmakoordinaattori       
044 459 6168
reetta.laakkonen@jamk.fi

Vastaan Liikkuva työelämä -kokonaisuudesta, jossa erilaisin keinoin ja toimenpitein herätellään suomalaisia työpaikkoja ja työntekijöitä satsaamaan työkykyyn ja -hyvinvointiin liikunnallisin keinoin. Motivoidun yhdessä tekemisestä, positiivisista muutoksista ja ihmisten onnistumisista.

Tanja Onatsu. Tanja Onatsu.

Tanja Onatsu

asiantuntija
040 588 0263
tanja.onatsu@jamk.fi
Twitter: @tanjaonatsu
LinkedIn: Tanja Onatsu

Minun työtehtäväni on työmatkaliikkumisen edistäminen. Vahvimmillani olen verkostotyöskentelyssä ja koen, että parhaat ideat syntyvät yhteistyönä. Inspiroidun rohkeasta ajattelusta, ratkaisujen etsimisestä ja ihmisistä.

Teemu Ripatti

ohjelmakoordinaattori
050 414 1449
teemu.ripatti@jamk.fi

Vastaan yrittäjäjärjestöyhteistyöstä sekä sivistystoimien työkyvyn ja liikunnallisen elämäntavan edistämisestä.


Sari Kivimäki. Sari Kivimäki.

Sari Kivimäki

kehittämispäällikkö
0400 247 444
sari.kivimaki@jamk.fi
Twitter: @sari_kivimaki

Vastaan liikuntaneuvonnan palveluketjujen kehittämisestä yhdessä laajan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen verkoston kanssa. Hyödynnän työssäni vuosien kokemusta liikuntaneuvonnan laadun kehittämisestä. Sytyn erityisesti toimistomme ja verkostomme yhteisistä ponnisteluista ja onnistumisista.

Elina Tarkiainen. Elina Tarkiainen.

Elina Tarkiainen

ohjelmakoordinaattori
0400 968 646
elina.tarkiainen@jamk.fi

Työnkuvaani kuuluu liikunnallisen elämäntavan kehittämisavustusten seuranta yhdessä Likesin tiimin kanssa. Järjestän mm. hankkeiden tukitoimiin liittyviä OKM-hankefoorumeja. Innostun hedelmällisestä työskentelystä hankeverkostoissa.

Annamaija Manninen. Annamaija Manninen.

Annamaija Manninen

viestintäpäällikkö
044 769 5384
annamaija.manninen@jamk.fi
Twitter: @ammanninen
LinkedIn: Annamaija Manninen

Linjaan ja luotsaan Liikkuva aikuinen -ohjelman viestintää. Tärkeimpänä tehtävänäni on keksiä keinoja, joilla ohjelman brändi tulee tunnetuksi ja ydinsanomamme leviää kaiken kansan tietoisuuteen. Työssäni saan potkua villeistä ideointipalavereista ja sisällöntuotannosta.

Anna Suutari. Anna Suutari.

Anna Suutari

viestinnän asiantuntija
0400 247 986
anna.suutari@jamk.fi
LinkedIn: Anna Suutari

Vastuullani on Liikkuva aikuinen -ohjelman verkkoviestinnän ja sosiaalisen median ylläpito ja kehittäminen sekä kampanjoiden ja tapahtumien viestintä ja markkinointi. Parhaimmillani olen saadessani työskennellä inspiroivien ihmisten ympäröimänä yhteisten päämäärien tavoittamiseksi. Innostun oivaltavasta ja kohderyhmäänsä kolahtavasta viestinnästä.