Kuvassa on pöydän ääressä mies, jolta mitataan pöydällä olevalla mittarilla verenpainetta.

Liikuntaneuvonta sotemyllerryksessä

Etukeno – Liikuntaneuvonta sotemyllerryksessä

Mitä tapahtuu kuntien liikuntaneuvonnalle soteuudistuksessa? Miten hyvinvointialueet ja liikuntapalvelut saadaan puhaltamaan yhteen hiileen, jotta asiakas saa jatkossakin laadukasta liikuntaneuvontaa? Muutos on jännittävä, mutta se luo myös mahdollisuuden rakentaa entistä ehomman liikuntaneuvonnan kokonaisuuden.

Syksyn ensimmäisessä Etukeno-verkkotapahtumassa Liikuntaneuvonta sotemyllerryksessä paneuduttiin tiistaina 27.9.2022 liikuntaneuvonnan asemaan osana sotemuutosta. Soteuudistus muuttaa hallinnon rakenteita ja vaikuttaa myös liikuntapalveluihin. Mitä muutos tarkoittaa ja miten se vaikuttaa liikuntaneuvonnan järjestämiseen?

Etukeno-verkkotapahtuman 27.9.2022 mainoskuva.

Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä on laatinut ohjeistukset liikuntaneuvonnan järjestämisestä hyvinvointialueiden ja kunnan liikuntapalveluiden välillä. Mitä eväitä työryhmän ohjeistukset antavat muutokseen? Tapahtumassa ohjeistuksista nostettiin keskusteluun kolme keskeistä teemaa:

Studiossa aiheesta olivat keskustelemassa mm. ylitarkastaja Sari Virta (OKM), hytekoordinaattori Nina Peränen (KSSHP), aluejohtaja Mai-Brit Salo (PHLU), johtaja Katja Borodulin (Ikäinstituutti) hyvinvointipäällikkö Kaisa Laine (Nurmijärven kunta) ja projektikoordinaattori Eero Kenttä (Helsingin kaupunki).

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt. Lämmin kiitos kaikille tapahtumaan osallistuneille! Pääset katsomaan tapahtuman tallenteen alla olevasta upotuksesta.


Katso tapahtuman tallenne

Etkö päässyt kuulolle Liikuntaneuvonta sotemyllerryksessä -verkkotapahtumaan? Tai haluatko palata johonkin tilaisuuden puheenvuoroista tai keskusteluista? Katso tapahtuman tallenne alta!

Oho! Tämä video ei näy, koska olet kieltänyt markkinointievästeiden käytön. Nähdäksesi videon, käy hyväksymässä markkinointievästeet.