Kuvassa on pöydän ääressä mies, jolta mitataan pöydällä olevalla mittarilla verenpainetta.

Liikuntaneuvonta sotemyllerryksessä

Etukeno – Liikuntaneuvonta sotemyllerryksessä

Mitä tapahtuu kuntien liikuntaneuvonnalle soteuudistuksessa? Miten hyvinvointialueet ja liikuntapalvelut saadaan puhaltamaan yhteen hiileen, jotta asiakas saa jatkossakin laadukasta liikuntaneuvontaa? Muutos on jännittävä, mutta se luo myös mahdollisuuden rakentaa entistä ehomman liikuntaneuvonnan kokonaisuuden.

Syksyn ensimmäisessä Etukeno-verkkotapahtumassa Liikuntaneuvonta sotemyllerryksessä paneudutaan tiistaina 27.9. klo 10–11.15 liikuntaneuvonnan asemaan osana sotemuutosta. Soteuudistus muuttaa hallinnon rakenteita ja vaikuttaa myös liikuntapalveluihin. Mitä muutos tarkoittaa ja miten se vaikuttaa liikuntaneuvonnan järjestämiseen?

Etukeno-verkkotapahtuman 27.9.2022 mainoskuva.

Opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä on laatinut ohjeistukset liikuntaneuvonnan järjestämisestä hyvinvointialueiden ja kunnan liikuntapalveluiden välillä. Mitä eväitä työryhmän ohjeistukset antavat muutokseen? Nostamme ohjeistuksista keskusteluun kolme keskeistä teemaa:

Studiossa aiheesta ovat keskustelemassa mm. ylitarkastaja Sari Virta (OKM), hytekoordinaattori Nina Peränen (KSSHP), aluejohtaja Mai-Brit Salo (PHLU) ja johtaja Katja Borodulin (Ikäinstituutti).

Ilmoittaudu maksuttomaan verkkotapahtumaan alla olevan painikkeen kautta 25.9. mennessä. Linkki tilaisuuteen lähetetään kaikille ilmoittautuneille sähköpostitse ma 26.9.